Home » » Esenyurt Suriyeli dilencilerden geçilmiyor

Esenyurt Suriyeli dilencilerden geçilmiyor

Yazar durajans on 22 Kasım 2013 Cuma | 14:59

Suriyedeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin bir kısmıda Esenyurtta geldi. Dogan araslı caddesinde adım başı Suriyeli dilencilerin istilasına uğradı. 
Suriyeli dilenciler ve yerli dilencilerin yanı sıra "abi 1 lira versene" "abi 1TL çorba parası" " abi münibüse binecem param yok 1 tl varmı" diyenlerden Doğan araslı caddesinde bazen yürümek imkansız hale geliyor.
 Bu satırları yazmamın nedeni geçtiğimiz günlerde Esenyurt bulut durağından, Esenyurt Cumhuriyet meydanına yürümek istememle başladı, yol boyunca para isteyenlerin toplam sayısı 14 bunlardan 7 tanesi Suriyeli dilenci, 3 tanesi yerli dilenci, 4 tanesi "abi 1 tl " diyenlerden oluşmakta. 
Vee bunlardan kaç tanesi gerçekten ihtiyaç sahibi, kaç tanesi dilenciliği bir meslek olarak yapıyor belli değil.
Yolda her para isteyene vermeye kalksak bütçem yetmez, ister istemez insan rahatsız oluyor. 
Birde işyerlerini, dükkanları dolaşıp para isteyenler varki onlar bu sayının içinde değil.
En ilginç olanı yazmadan geçemiyeceğim elinde bir benzin bidonu kırmızı ışıkta bekleyen araçlara "abi benzinim bitti 1 lira verebilirmisin" diyen olduğunu eklemek isterim tabi bu yeni ürettiği para isteme tekniğiyle ne kadar inandırıcı oldu bilemiyorum ve gerçekten benzinimi bitti acaba? :))



Beğen Ekle :

+ yorum + 1 yorum

Adsız
27 Kasım 2013 18:36

Merhabalar,

Esenyurtaktuel.blogspot.com sitenizde tanıtım yazısı içeren bir makale yayımlamak istiyoruz. Bu makale bir emlak portalı olan emlakz.com için hazırlanmış içinde 2 adet link çıkışı olacak bir makaledir. Fiyat ve diğer konularda bilgilendirme almak isteriz.


Gussopk@gmail.com dan bize ulaşabilirsiniz. İletişim bilgilerinizi bulamadığımı için böyle bir yönteme başvurmak zorunda kaldık.
İyi çalışmalar.

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Esenyurt Aktüel Haber - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger