Home » , » Dr. Gürbüz Çapan aileye sahip çıktı

Dr. Gürbüz Çapan aileye sahip çıktı

Yazar gölge on 4 Kasım 2012 Pazar | 00:46

BEDAŞ’a olan elektrik borucunu ödeyemeyen ve kurum tarafından icraya verilen şehit babasına Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan sahip çıktı
  İzmir Foça’da terör saldırısı sonucu şehit düşen er Özkan Ateşli’nin evine elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) tarafından haciz kağıdı gönderildi. Haciz kararı üzerine harekete geçen Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, ailenin borcunu kapattığını, baba Hamdi Ateşli’ye de iş vereceğini söyledi.

Foça’da 21 gün önce askeri aracın geçişi sırasında bombanın patlatılması sonucu şehit düşen er Özkan Ateşli’nin baba ocağı, önceki gün de icra müdürlüğünden gelen evrakla sarsıldı. BEDAŞ’a olan elektrik borucunu ödeyemeyen baba Hamdi Ateşli’ye Gaziosmanpaşa 5’inci İcra Müdürlüğü’nden Bin 250 TL olan ve faiziyle birlikte Bin 560 TL’ye çıkan borcunu 31 Ağustos Cuma gününe (Bugün) kadar ödemesi yönünde tebligat geldi. Oğlunun acısını unutamadan icra müdürlüğünden gelen haciz kararıyla acısı katlanan Hamdi Ateşli, BEDAŞ avukatlarını arayarak borcunun ertelenmesini ve şu an ödeyecek durumunun olmadığını söyledi. Avukatların talebini kabul etmediğini belirten Hamdi Ateşli, “Ben oğlumu bu vatana şehit verdim. Gencecikti. Arkasında gözü yaşlı eş ve biri beşikte iki çocuk bıraktı. Ne başbakan ne cumhurbaşkanı ne de bakan, kimse evime dahi gelmedi. Çok sözler verildi. Hepsi havada kaldı. Ben oğlumu şehit verdim ama icralık oldum. Borcu ödeyemeyeceğim. Şehit ailesinin düştüğü durumu herkes görsün” dedi.


Dr. Gürbüz Çapan borcu kapattı Şehit Özkan Ateşli’nin daha önce Mehterçeşme Mahallesi’ndeki evini ziyaret eden ve mahalle Muhtarı Mehmet Saçan’a aile ile yakından ilgilenilmesi talebini ileten Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, şehit ailesinin evine BEDAŞ tarafından haciz kağıdı geldiğini öğrendi. Bunun üzerine yardımcılarına talimat veren Dr. Çapan, ailenin borcunun bir an önce ödenmesini ve baba Hamdi Ateşli’ye iş verilmesini istedi. Dr. Gürbüz Çapan’ın talimatının ardından şehidin evine giden kardeşi Zeki Çapan aile ile görüştü. Zeki Çapan,“Ateşli ailesinin borcunu yatırdık. Ayrıca sayın Başkan’ın talimatıyla baba Hamdi Ateşli’ye de iş vereceğiz Şehidimizin ailesinin bu hale düşürülmesi üzüntü verici” dedi.

Milliyet

Beğen Ekle :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Esenyurt Aktüel Haber - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger