Home » , , » Esenyurtda Termal Havuz Temeli Atıldı

Esenyurtda Termal Havuz Temeli Atıldı

Yazar gölge on 2 Şubat 2014 Pazar | 15:31



İstanbul’un son yıllarda hızla gelişme gösteren ve Türkiye’nin modern ilçeleri arasına giren Esenyurt ‘ta termal kaplıcalarda geliyor.
Uzun zamandır yapılan sondaj çalışmaları sonrasında Esenyurt Belediyesi, Türkiye’deki termal ve kaplıcalardan 15-20 kat daha yüksek kalitede seviyesi olan suyu, vatandaşa termal tesis ve kaplıca hizmeti olarak sunmak için kolları sıvadı.



Esenyurt Termal tesisleri temel atma törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat ve çok sayıda Esenyurtlu katıldı. Temel atma töreni Esenyurt Belediyesi Halk oyunları ekibinin sergilediği gösteriler sonrasında protokol konuşmaları ile devam etti.

esenyurt-kaplicalari.jpg

“KAPLICALAR DİYARI ESENYURT OLACAK”

Esenyurt Belediyesi tarafından Saadetdere Mahallesi’nde yapılan sondaj çalışması sonucunda bin 220 metreden 49,5 derecede hipetermal su buldu. Temelleri atılan termal havuz 3 ay içerisinde tamamlanacak. Saadetdere Mahallesinde temeli atılan termal tesis dışında ilçenin 2 ayrı noktasında olamk üzere toplam 3 termal tesis yapılacak.



Esenyurt ‘ta bin 220 metreden 49,5 derece termal su bulundu. Esenyurt Belediyesi, termal suyun kullanımı için İstanbul'un ilk termal havuzunun temelini attı.

Esenyurt Belediyesi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İl Özel İdaresi'nin izniyle yapılan jeofizik çalışmalar sonucu bin 220 metreden 49,5 derecede hipertermal su bulundu.

Saadetdere Mahallesi'nde bulunan hipertermal suyun kullanımı için Saadetdere Termal Havuz ‘un temelleri atıldı. Termal turizmde İstanbul'u sağlık turizminin gözdesi yapacak havuzun açılışını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptı.

esenyurt-termal-havuz.jpg

“TERMAL HAVUZ 3 AY İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 1999 Marmara depreminden sonra jeoloji mühendislerinin bölgede araştırma yaptıklarını belirterek, “Burada suyun olduğunu keşfettiler. Onların yapmış olduğu çalışmalar bizi bugüne taşıdı. Su şuanda 47-48 derece. İnşallah 3 ay içerisinde bitireceğiz” dedi.

Bölgeye otel ruhsatı da verdiklerini dile getiren Başkan Kadıoğlu,  termal sudan faydalanmak isteyen herkesi Esenyurt’a davet etti.

esenyurt-termal-havuzlari-nerede.jpg

VATANDAŞLAR TERMAL SUYUN TADINI ÇIKARDI

Termal suyun keyfini çıkaran Saffet Gümüş, “Dizlerim ağrıyordu. Su sıcak. Burası Esenyurt, Afyon değil. İnşallah İstanbul termal turizmi bundan sonra Esenyurt ‘ta olacak” diye konuştu.

Fazlı Sezgin isimli bir vatandaş, “Bacaklarım ve dizlerim ağrıyordu. Burası yapıldı mı gelip burada dizlerim için yıkanacağım” diye konuştu.

Halis Düz, ise her yıl termal su için Yalova’ya gittiğini dile getirerek, “Burada Esenyurt ‘ta bir mucize gördük. Sıcak su yerin altında. Romatizmam var. Esenyurt için büyük bir nimet” şeklinde konuştu.

http://www.esenyurthaber.com/
Beğen Ekle :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Esenyurt Aktüel Haber - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger