Home » » Çapan, Esenyurt'a belediye başkanlığına aday oldu

Çapan, Esenyurt'a belediye başkanlığına aday oldu

Yazar durajans on 28 Ekim 2013 Pazartesi | 15:07


Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingte Esenyurt Belediye Başkanlığı için bir kez daha adaylığını açıkladı. Dr. Çapan’ın kararı meydanda alkışlarla karşılandı.
Esenyurt’da bir süredir kendilerini ‘Çapan Gönüllüleri’ olarak adlandıran grubun yaptığı kampanya sonuç verdi ve Dr. Gürbüz Çapan bir kez daha Esenyurt Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan Dr. Gürbüz Çapan, Ak Parti’nin asker korkusu yerine sivil korku yarattığını belirterek, “Gezi ruhunu Esenyurt’a taşıyacağız. Hiç kimse ırkından, inancından, düşüncesinden dolayı dışlanmayacak. Herkesi kucaklayacağız. Buradan yanacak çoban ateşi tüm Türkiye’yi saracak. Esenyurt bütün İstanbul’ a etki eder.  Esenyurt Türkiye’nin kalbidir, mozaiğidir. AKP’yi İstanbul’da da, Türkiye’de de sandıkta iktidardan göndereceğiz” dedi

Ergenekonla ne ilgim var?
Ak Parti’nin iktidarda olduğu on yıldan fazla zamanda; sağlıkta, yol yapmada, bazı iyi işler yaptığını hatırlatan Gürbüz Çapan, “Bazı şeyleri iyi yaptılar ama yaptıklarının içinde insanlık yoktu. Kaşıkla verdiler, sapıyla çıkardılar” diye konuştu. 

“Benim Ergenekon ile ne ilgim var?” diye soran Çapan, 2009 seçimleri öncesi seçilme hakkının gasp edildiğini, demokratik yarış ortamının yok edildiğini ifade etti.  Çapan, “Aday olmak istemiyordum, genç bir arkadaşımızı aday yapalım diye düşünüyordum fakat o kadar nifak sokmuşlar ki aramıza, 40 parçaya bölünmüşüz. Dolayısıyla benim canım size feda olsun. Bugünden sonra çıkıyorsunuz, herkes komşusuyla konuşuyor, halleşiyor ve sandığa taşıyor. Aranızdan sahte seçmeni defediyorsunuz. Evinizde başka insanlar yaşıyor gibi görünebilir. Hiçbir hileye izin vermeyeceğiz. Biz sandıkta yarışmak istiyoruz, halkın iradesini sandığa taşımak istiyoruz” diye konuştu. 

Bakanlıklarla baskılar olmayacak
Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkesi kardeş bildiklerini, hiç birinin diğerine göre üstünlüğü olmadığını söyleyen Çapan,  CHP’nin din ile barışacağını, etnik olarak da kör olacağını ifade etti.  Kimsenin kimseye inancını ve memleketini sormamasını isteyen Çapan, şöyle devam etti. “Esenyurt Türkiye’nin kalbidir, mozaiğidir, tam olarak Türkiye’nin rengini yansıtıyor. AKP’ye %50 oranında oy verdiniz, şimdi oy vermemenizi istiyorum, çünkü artık biz varız, Yeni CHP var. Yeni CHP dinle barışacak, Yeni CHP etnik kimliklerle barışacak. Partimizi etnik kör yapacağız. Hiç kimseye ırkından dolayı Çerkez Ahmet, Abaza Şevket yada Kürt Veli demeyeceğiz; adımız farklı olacak ama soyadımız Türkiye olacak. Cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkesi kardeş kabul ediyoruz”…

Sevgi dolu bir nesil yetişmesi için çaba harcayacaklarını belirten Dr. Gürbüz Çapan,  belediyede göç masası ve inançlarla ilgili masa oluşturacaklarını; göç edenlerin her türlü sosyal sorunu ile cami ve cemevlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade etti. 

Meydan görüntüleri Kılıçdaroğlu’na gidecek 
Mustafa Sarıgül ile kahvaltıda bir araya geldiğini, kendisinin daha çok İstanbul ile ilgileneceğini söyleyen Çapan, meydandaki görüntüleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na götüreceğini, “Bizim patronumuz Esenyurt. İşte durum bu Sayın Genel Başkanım” diyeceğini ifade ederken, “Herkes artık burada Gürbüz Çapan olacak” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na da teşekkür ettiğini söyleyen Çapan, bu teşekkürün nedenini “Hani kötü komşu iyi adamı ev sahibi yaparmış ya…”  deyimiyle açıkladı.

Çapan konuşmasını katılan herkese teşekkür ederek, “Allah yolumuzu açık etsin” cümlesiyle bitirdi.

kaynak:gazeteport.com.tr
Beğen Ekle :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Esenyurt Aktüel Haber - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger